Törhetetlen kijelzők?

2018-07-26 11:52:29

 A Samsung bejelentette - ugye ők gyártják az iPhone X OLED kijelzőit - hogy feltalálták a törhetetlen okostelefon kijelzőt. Állításuk szerint a panel törésmentesen bírja az 1.8 méteres zuhanást is és az extrém hideg és meleg időjárást is. Sajtóközleményüket az Underwriters Laboratories alátámasztotta, hisz náluk lett kitéve ennek a szélsőséges időjárásnak.

26x egymás után "ejtették" földre a kijelzőket, mik karcmentesen megúszták. Nyilván függ az esés erősségétől is ez a törhetetlenség, hisz nem mindegy hogy elejted vagy földhöz vágod, szóval lehetőség szerint ne dobáljuk ugyanúgy a telefonunkat majd. 

A törhetetlenségben nagy szerepet játszik az OLED panel felett elhelyezkedő üvegréteg, ami mint egy fedőrétegként helyezkedik el a kijelzőn. A jelenlegi generációkon ez a fedőréteg sérülés hatására megreped. Reméljük az új generációsok akkor jobban fogják bírni ezeket a behatásokat.

Tesztként úgy néz ki elsősorban az új Galaxy szériák kapják meg ezt a képernyőt és csak utána ültetik át az iPhone-okba. Szóval szerintük a jövő éviek már ezzel a "szupererővel" fognak rendelkezni.