Megérkezett az iPhone X napelemes változata!

2018-05-17 14:00:00

Végre kapható a tavaly ősszel bejelentett iPhone X Tesla, ami nem egy eredeti Apple gyártmány, hanem egy orosz gyártó által feltuningolt változat. A különleges készüléknek elég magas ára vana 64 GB-os verziót 4555 dollárért (kb. 1.2 millió forint) a 256 GB-os verziót 4805 dollárért (kb. 1.3 millió forint) árulja a Caviar. 

 

A készülék iránt akkora az érdeklődés, hogy az eredeti 99-esre tervezett széria helyett 999 darab egyedileg számozott példányt gyártanak belőle. Az első darabot Elon Musknak dedikálták, és belegravírozták a híressé vált mottót is: "Made on Earth by Humans" – ami az űrbe kilőtt Tesla egyik lapjára volt írva.

"Hogy mi is ez a Tesla?


A Caviar nevű orosz cég fogta az Apple telefonját és készített hozzá egy napelemes hátlapot, némi szénszálas műanyag és arany(ozott) díszítés hozzáadásával. A futurisztikusnak mondott ütésálló tok, amit Elon Musk ihletett (innen a Tesla név), a Caviar szerint a luxus telefonos kiegészítők egy egészen új kategóriáját képviseli. A tokba épített napelem a telefon beépített akkumulátorát tölti gombnyomásra. A gyártó nem külön, hanem az iPhone X-nel egybeépítve árulja a napelemes tokot, amivel gyakorlatilag megkétszereződik a készülék vastagsága. A módosítás állítólag nincs hatással a telefon por- és vízállóságára."

 

Forrás:
http://caviar.global/caviar-iphone-x-en/tesla-en-2/
https://appleinsider.com/articles/18/05/16/solar-powered-iphone-x-tesla-by-caviar-goes-on-sale-for-4500
https://index.hu/tech/cellanaplo/2018/05/17/1_2_millio_forint_a_napelemes_iphone_a_tesla/