iPhone XR és más

2019-07-01 08:37:38

Az iPhone XR nem csak a bővebb színválaszték miatt volt népszerű, a nagyobb akkumulátor és a kedvezőbb árazás is vonzóvá tette az iPhone XS-sel és XS Max-szal szemben. Idén elvileg megmarad a színpompás paletta, ami az iPhone XS kamerarendszerével licitál rá tavalyi önmagára, illetve a legfrissebb információk szerint nagyobb akkumulátorral is. Az 5%-kal nagyobb telep papíron nem tűnik szignifikáns változásnak, az Apple A13 Bionic szettel viszont tovább javulhat az üzemidő. A telepeket egyébként az a gyártó biztosítja, aki a tragikus sorsú Galaxy Note7 instabil akkumulátorait cserélte, mielőtt a terméket teljesen ki nem vonták a piacról.

A kínai Amperex Technology Limited már megerősítette az Apple iPhone XR 2 akkumulátorokra vonatkozó megrendelését. A helyzet viszont nem ennyire egyszerű. Az Egyesült Államok és Kína között egyre fokozódó feszültség, amire már konkrétan kereskedelmi háborúként szokás hivatkozni, jelentősen megnehezítheti az Apple életét is.

Az Egyesült Államok által kilátásba helyezett vámok a készterméket is érintenék, ami tovább drágítaná az Apple készülékeit, illetve jelentős bevételkiesést jelentene a cégnek. A 300 milliárd dolláros kínai termékekre vonatkozó büntetővám alól a Kínában gyártott iPhone-ok sem mentesülnének.
Az Apple fő partnere, a Hon Hai Precision Industry Co., vagy ismertebb nevén a Foxconn már jelezte, hogy ha szükséges, ki tudják vonni a gyártást Kínából. A félvezetőgyártás 25%-a eleve Kínán kívülre lokalizálódik, ami elegendő kapacitást jelentene az Apple igényeinek kiszolgálására és egy további, alkalmas gyárral rendelkeznek Indiában, ami egyelőre csak teszteket hajt végre. Indiában jelenleg egy gyártó aktív, ők viszont régebbi (iPhone 6s) modelleket készítenek. Emellett az Apple nemrég írt alá egy megállapodást az amerikai kormánnyal egy 2000 munkahelyet jelentő üzem megnyitásáról Wisconsinban.

www.icorner.hu/szolgaltatasaink