iPhone 7S, 7S Plus és iPhone 8

2017-08-18 15:30:27

Fotók és kiszivárogatott információk- mi az, amit eddig tudhatunk?

Mostanáig sokan annyira el voltak foglalva az iPhone 8-al kapcsolatos találgatásokkal, hogy szinte el is feledkeztek arról a tényről, hogy az Apple hamarosan piacra dobja az iPhone 7S és 7S Plus modelljét is, amelyeknek az un. dummy modelljéről készült fotókat nemrégiben nyilvánosságra is hozták.

Korábban is volt már rá példa, hogy azok a gyártók, akik az Apple termékekhez kínálnak kiegészítőket, létrehoztak egy úgynevezett „dummy” modellt, ami alapján belefoghatnak a kiegészítők gyártásába még azelőtt, hogy a készülék ténylegesen megjelenne a piacon.

Hogy ez miért jó? Erre egyszerű a válasz. Ha előre elkészítik a megfelelő méretű tokokat, fóliákat és egyéb hasonló alkatrészeket, akkor abban a pillanatban meg tudják nyitni a piacot és árulni termékeiket, amint megjelenik a szóban forgó készülék a piacon. Tehát előre készülnek a tartozékokkal és nem akkor állnak neki a gyártásnak, amikor már javában folyik a mobiltelefonok értékesítése. Ahogy minden kiegészítő esetében, ezek között is vannak jó és kevésbé jó minőségűek, leginkább találgatásokra és kiszivárgott információkra szokták alapozni őket, kivéve néhány gyártót, akik előre megkapják az Apple-től a pontos méreteket.

http://imagazin.hu/wp-content/uploads/2017/08/2-2.jpg

A fent látható képen egy iPhone 7S Plus dummy modellje látható, ahol első ránézésre is jól látszik, hogy nagyon hasonlít a külalak a már jól megszokott Apple designhoz. A különbség, hogy mivel a hátlap üvegből készült, már nincs szükség a sokak által kritizált antennacsíkra, hiszen az üveg nem árnyékolja le a jelet. Ha jobban megnézzük, feltűnik a fényes fémkeret, ami a kamera körül is körvonalazódik és - az iPhone 8-al szemben – horizontális maradt az elhelyezkedése. Az biztos, hogy az üveg hátlapnak köszönhetően a 7S és a leendő 8-as modell nagyon fog hasonlítani egymásra, legalábbis a külsőt tekintve biztosan…

Jó ideje már, hogy a 7S és a 7S Plus modellekről nem igazán hallottunk, mert a világ az iPhone 8 körül forgott. A tavalyi jóslatok alapján 2017 szeptemberében várható az a robbanás, ami az iPhone 8 piacra dobásával valósul meg, mind az új funkciók, mind pedig az új kinézet miatt. Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a 7S és a 7S Plus modellekről sem, hiszen ezek megjelenése is épp annyira fontos, mint az új testvéré.

Hogy miért? Egyrészt azért, mert a 8-ashoz képest alig van róla előzetes információnk - ha az Apple meglepetéseket tartogat a tarsolyában, akkor azt csak a 7-es széria megújulásával tudja elérni. Másrészt, az árak tekintetében is jelentős változás lesz, ugyanis amíg a 7-es modellek a megszokott iPhone árakon fognak mozogni, addig a 8-as modell egy új, magasabb kategóriát fog képviselni.

Amit a 8-as modellről immáron biztosan tudhatunk: a hátlapi kamerája 90 fokkal el lesz forgatva, tehát nem horizontális, hanem vertikális az elhelyezkedése a korábbi modellekhez képest. Ami talán a legnagyobb változás, hogy a képernyőről eltűnik a jól megszokott home gomb, az egész felület érintőképernyőként fog funkcionálni, valamint a Touch ID nem a képernyő mögött lesz rajta. A színek esetében is emlegetnek változást, az eredeti ezüst, fekete és arany mellett feltételezhető egy negyedik szín, a „Blush gold” megjelenése is, ami a már jól ismert Rose gold árnyalatnál kissé erősebb, testesebb, pirosasba hajló árnyalat lehet. Kérdés, hogy valóban megjelenik-e ebben a színben, illetve ha meg is jelenik, közel sem biztos, hogy ezen a fantázianéven mutatják be.

Egy másik információ kiszivárgásnak köszönhetően a 7S, illetve 7S Plus modellről is derültek ki biztosnak vélt információk, ami leginkább egy „ráncfelvarrásnak” titulálható a korábbi 7-es modellhez képest, ugyanis nem igazán tartalmaz változásokat az Apple tavasszal megjelent készülékéhez képest. Hamarosan minden kiderül. :)