Hogyan készült? 1. rész

2019-07-22 08:32:44

Imádhatjuk, vagy utálhatjuk az iPhone-t, de semmiképp nem kerülhetjük meg, amikor a mai okostelefonos, vagy úgy általában véve IT-s világról beszélünk.
Az Apple tizenkét éve dobta piacra az iPhone-t – a mobilt, ami forradalmasította a telefonokat. Steve Jobs szerethető telefont akart gyártani, ami ennél jóval több lett…egyszerre telefon, kamera, mozi, zene-, és játékgép.
Az Apple-nél a kétezres évek közepén a fejlesztők sorra tűntek el. Többnyire a legjobbak. Topfejlesztők. Felkérték őket egy projektre, amiről nem beszéltek. Aki elfogadta, a következő két és fél évben semmi mást nem csinált, csak a nap 24 órájában a mobilozás történetének legfontosabb termékén dolgozott. Csak az Apple alkalmazottai közül válogathattak fejlesztőket. A titkolózás természetesen Steve Jobsnak, az Apple akkori vezérigazgatójának volt köszönhető. Paranoiásan védte a készülő mobilt, még a szoftverdivízió vezetőjének is megtiltotta, hogy akárcsak utalást is tegyen az iPhone-ra cégen belül, vagy kívül.

Az iPhone a legfontosabb terméke volt a cégnek, és ekként is kezelték.

Az iPhone fejlesztése 2004-ben indult, legalábbis a hivatalos projektet ekkor indították el, de az ötletelés már jóval korábban megkezdődött. Mint minden forradalmi terméknek, az iPhone-nak is több eredettörténete van, valószínűleg egyik sem igaz teljesen, de mindegyikben vannak igaz elemek. Ennek járunk utána következő bejegyzésünkben…